top of page
Tussen Klank & Kleur
te zien bij CaroArtGallery
van 21 juni t/m 31 juli 2024
Suzette Sail away1.JPG

Interactieve tentoonstelling

Het thema ‘Tussen Klank & Kleur’ wat gekozen is voor deze gloednieuwe tentoonstelling verwijst in essentie naar de intrigerende relatie tussen muziek (klank) en visuele kunst (kleur), zoals verkend door kunstenaars die zich bezighouden met synesthesie of de expressie van muziek door kleur. Een bekend voorbeeld hiervan is de Russische schilder Wassily Kandinsky, die kleuren gebruikte om gevoelens en emoties op te wekken vergelijkbaar met muziek.

Deze zeer interactieve tentoonstelling biedt een meeslepende ervaring waarbij de bezoekers de diepe verbinding tussen muziek en kleur kunnen verkennen en ervaren. Door interactieve elementen te combineren met de tentoongestelde kunst, wordt een ruimte gecreëerd waarin zintuigen en perceptie samenkomen in een symfonie van ervaringen.

kom luisteren naar de geluiden in jezelf en ontdek 'The Sound of Silence'

Joke Zonneveld

Ocean drums zijn percussie-instrumenten die geluid produceren die lijkt op het ruisen van de zee, het kabbelen van water of het waaien van de wind. Ook de bijkomende rainsticks brengen de geluiden van het bos of het geluid van regendruppels dichterbij. Bezoekers kunnen de drums zelf bespelen om het geluid en de visuele impact te ervaren.

Ocean Drums

Rainsticks

Ook de rainsticks zijn als muziekinstrument geintroduceerd. Deze lange, holle buizen hebben een inwendige wenteltrap en zijn gevuld met zaad, rijst of steentjes. Als je de buis omkeert valt de vulling op de wenteltrap, en dat geeft een tikkelend geluid, net als de regen in het woud, of het kabbelende water.

Joke rainsticks11.jpg
Lauwpauw paneel.jpg

LauwPauw (Laura)

De schilderijen (met hoofdzakelijk blauwe tinten) van Laura nodigen je uit om stil te staan bij wat er onder het oppervlak van je leven verborgen ligt. Haar recente serie 'Inner Currents; the harmony between stillness and flow' bieden een betoverende kijk in de diepere lagen van onszelf. Ze nodigen je uit om te luisteren naar de geluiden in jezelf en de wereld om je heen te zien als een reflectie van je innerlijke staat.

Kom de vibraties van je ziel horen!

Kom luisteren met je ogen en kijken met je oren....

Suzette Timmers Verhoeven

De kleurrijke gelaagde schilderijen van Suzette met grote abstracte vormen en structuren zijn een spel tussen het sferische en het concrete. De hoofdzakelijk organische vormen in de natuur zijn een onuitputtelijke en telkens weer verrassende bron van inspiratie. Een spel van toevoegen, weghalen en keuzes maken zodat er een nieuw beeld kan ontstaan dat zichtbaar wordt. 

Het werk van Suzette kenmerkt zich door diepte, het mystieke en het sferische ontstaan vanuit de vele gelaagdheden. Daarbij bevindt ze zich vaak en graag op het grensvlak tussen figuratief en non-figuratief. Elk werk draagt een geheim in zich waardoor de toeschouwer de vrijheid heeft zijn/haar eigen verhaal in een schilderij te zien.

Suzette 25.jpg
Joke rainstick7.JPG

Rainsticks....hoor de regen...voel het water

Beluister de klank & voel de kleur

Door al deze verschillende elementen te combineren, biedt deze tentoonstelling een meeslepende en boeiende ervaring waarin bezoekers de verbindingen tussen klank en kleur op een creatieve en inspirerende manier kunnen verkennen.

Bezoekers worden van harte uitgenodigd om te luisteren met hun ogen en te kijken met hun oren, terwijl ze zich onderdompelen in een wereld waar kunst en muziek samenkomen. Deze tentoonstellingscollectie biedt ons een onschatbare werk- én speelomgeving. 

Het begrip 'klankkleur' krijgt hier ECHT een extra dimensie!

 

‘Tussen Klank & Kleur bij CaroArtGallery te bezichtigen van 21 juni t/m 31 juli 2024.

Locatie kunstgalerie: Golstraat 7, 7411BN Deventer.

Meer informatie: www.caroartgallery.com. Bereikbaarheid: M. 06 25008683.

E-mail: caroline.geerling@gmail.com.

Openingstijden galerie: wo t/m vrij 10.00 – 16.00 uur. Zaterdag 11.00 – 16.00 uur.

Zon- en feestdagen gesloten.

bottom of page