top of page
Suzette 25.jpg

Suzette Timmers Verhoeven

Vanaf mijn tweede tot mijn vijftiende ben ik opgegroeid in Nieuw-Zeeland. Daar is dan ook mijn liefde voor de natuur geboren. Bij terugkomst op mijn vijftiende was het even wennen (‘where are the mountains?’).

 

Vanaf mijn pubertijd tekende ik al. Daarna was ik altijd op de een of andere manier kunstzinnig en creatief bezig. Eerst begonnen met toegepaste kunst, daarna heb ik mijzelf langzaam ontwikkeld van figuratieve naar het meer abstract organische waarbij het mystieke altijd aanwezig is. Een aantal jaren geleden heb ik mijn werk als kunstzinnig therapeut en coach beëindigd op mij volledig te kunnen wijden aan de kunst.

 

Organische vormen

Organische vormen in de natuur zijn voor mij een onuitputtelijke en telkens weer verrassende bron van inspiratie. Wat ik buiten in de natuur zie en voel sla ik innerlijk op. Samen met beelden, kleuren en bewegingen uit mijn eigen binnenwereld kom ik al zoekend, spelend en experimenterend in de stroom van het scheppende proces. Een spel van toevoegen, weghalen en keuzes maken zodat er een nieuw beeld kan ontstaan dat via mij zichtbaar wordt. Een spel tussen het sferische en het concrete.

Altijd op zoek naar het wezenlijk in een schilderwerk. Een weg van buiten naar binnen en weer naar buiten. Ik werk veelal met verschillende materialen en technieken en vind het heerlijk ze met elkaar in gesprek te laten komen.

 

'Een spel van toevoegen, weghalen en keuzes maken..'

Het grensvlak van figuratief en non-figuratief

Mijn werk zou je kunnen omschrijven als lyrisch expressionistisch. Het kenmerkt zich door diepte, het mystieke en het sferische ontstaan vanuit de vele gelaagdheden. Daardoor bevind ik me vaak op het grensvlak tussen figuratief en non-figuratief. Elk werk draagt een geheim in zich waardoor de toeschouwer de vrijheid heeft zijn of haar eigen verhaal in een schilderij te zien.

 

Soms werk ik vanuit een thema, vaak ontstaat deze gaandeweg, soms wordt een thema pas duidelijk na voltooiing van een werk.

Naast de natuur laat ik mij graag inspireren door kunstenaars zoals Kandinsky, Redon, hedendaagse kunstenaars.

Meer ontdekken over de schilderijen van Suzette? Ga dan naar www.suzette-kunst.nl

Suzette 14.jpg
bottom of page