top of page
Joke alles.jpg

Joke Zonneveld

Experimenteel acquarelliste

Joke Zonneveld is terug bij CaroArtGallery!

 

In 2022 had zij haar allereerste expositie bij een galerie, en daar waar zij in eerste instantie nog in de kinderschoenen stond, is zij nu - anderhalf jaar verder - bezig als een professionele kunstenaar en gaan haar Ocean Drums als vanzelf over de toonbank. Nu in 2024 krijgt haar tentoonstelling een nog professionelere uitstraling en is zij terug met de Ocean Drums. Een nieuw onderdeel van deze expositie zijn de rainsticks. Daarover later meer.

 

Als kind tekende en schilderde Joke al graag, later werden het vooral landschappen en bloemen, mandala’s. Pas veel later vroeg ik mij af, hoe ik mijn gevoel in beeld kon brengen. Met die vraag kwam Joke in 2003 bij Michiel Dhont terecht en met hem ging ze 5 jaar mee op reis. Ze leerde schilderden met acrylverf, met haar handen, een totaal andere wereld dan die van de marterharen penselen. Aansluitend kwam het besluit om zelf ook les te geven, en zo ontstond 'Atelier de Rode Draad'

Dichtbij Schilderijen

Jaren van experimenteren volgden, met verschillende soorten papier, allerlei toevoegingen en verfijnde acquarelverf. Zo kwam ze tot haar 'binnen beelden', en vertelde ze haar verhaal in 'Dichtbij Schilderijen'.

Ocean Drums

Vroeger speelde Joke al fanatiek blokfluit, en recentelijk is muziek op een heel verrassende, eigen wijze, in haar leven teruggekeerd. De Ocean Drum kwam in beeld, mede vanwege de verschillende technieken die Joke heeft ontwikkeld in de loop der jaren, en ook omdat deze zgn.'huidendrums' zich prima leenden voor de acquarelverf en potloden. Zo kwam nog meer het experimentele aspect naar voren, en bracht haar dat de verschillende soorten 'Ocean Drums'.

Meer weten over de Ocean Drums? ga dan naar www.paintyourpassion.today.

 

Rainsticks

Ook de rainsticks zijn als muziekinstrument geintroduceerd. Deze lange, holle buizen hebben een inwendige wenteltrap en zijn gevuld met zaad, rijst of steentjes. Als je de buis omkeert valt de vulling op de wenteltrap, en dat geeft een tikkelend geluid, net als de regen in het woud, of het kabbelende water.

 

In Amerika maakten de mensen deze rainsticks van cactussenstengel. Ze lieten de stengels drogen en drukten de stekels van de cactus naar binnen en vulden het met zaden of steentjes. En waar cactussen groeien, is af en toe wel wat regen nodig. Je zou zeggen, heb ik een Rainstick nodig in Nederland?

 

Het geluid dat zo'n Rainstick maakt, is een heerlijk subtiel rustgevend geluid. Als jij de stick in je handen hebt, en je stemt je af op de bewegingen die je met de stok wilt maken om het juiste geluid te krijgen, dan verstil je door heel gericht met geluid bezig te zijn.

Meer ontdekken over de rainsticks? ga dan naar www.paintyourpassion.today/rainsticks-te-koop

Joke rainstick5.JPG
bottom of page