top of page
Marieke23nieuw.jpg

schilderijen

tekeningen

collages

Marieke Blijleven
Marieke4.jpg

Marieke Blijleven

Marieke Blijleven is een getalenteerde kunstenares gevestigd in Mook. Haar werk weerspiegelt een diepe verbondenheid met de natuur, licht en de essentie van schoonheid. We nemen je mee in detail over haar artistieke reis en haar komende tentoonstelling ‘Landschap. Venster van de natuur’ die bij CaroArtGallery te zien zal zijn van 10 mei t/m 20 juni 2024.

Marieke studeerde aanvankelijk binnenhuisarchitectuur. Ze beschouwde binnenhuisarchitecten als de 'psychologen van het huis', die onze (woon)ruimtes vormgeven door middel van creativiteit en constructie. Deze basis leidde er uiteindelijk toe dat ze zich ontwikkelde tot kunstenaar, waarbij ze zich voornamelijk richtte op schilderen, maar af en toe ook andere vormen van expressie verkende. In beginsel werkte ze vooral intuïtief, wat een paar jaar geleden resulteerde in een geheel eigen, unieke stijl die geheel bij haar past.

Marieke haalt inspiratie uit haar omgeving, met name de Mookerheide en omliggende bossen. Dagelijkse wandelingen met haar honden, Ollie en Murphy, stellen haar bloot aan de steeds veranderende kleuren, vergezichten en rust van de natuur. Deze indrukken destilleert en abstraheert ze in haar werk middels kleur en lijn en zoekt daarbij de balans in een  nieuwe verbeelding. Op deze manier creëert ze van haar binnenwereld een nieuwe wereld.

 

De cirkel is voor haar daarmee rond. Het voelt als een soort thuiskomen, het creëren van een nieuwe wereld met kleur, vlakken, lijnen, structuur en balans. Het bewegen In de werkelijke wereld zorgt onvermijdelijk ook voor ontmoetingen met dier en mens. Ook daarin zoekt ze de voor belangrijkste aspecten en breng die samen in bijzondere taferelen. Want allebei zijn zij zeer boeiende bewoners van deze oneindig mooie aardkloot.

Meer informatie over Marieke Blijleven? ga dan naar www.mariekeblijleven.nl

bottom of page