top of page
20210426_141101_edited.jpg
tempFileForShare_20210517-151206.jpg

Lily Ruizendaal

Visionair Kunstenaar

Start vanuit passie

De van origine Bussumse Lily was al vroeg geïntrigeerd door de beeldende kunst. Vanuit die enorme belangstelling is ze begonnen met schilderen, wat zich uiteindelijk al snel tot een professionele passie ontwikkelde. 

De jaren die volgenden (2004 - 2017) hadden een brede invulling op kunstig vlak. Lily gaf met veel plezier teken- en schilderlessen (zowel binnen- als buitenland), exposeerde regelmatig (zowel nationaal als internationaal), organiseerde kunstroutes in en om haar woonplaats Nederhorst den Berg, en werkt nog steeds in opdracht. Bovendien heeft zij in de loop der jaren een geheel eigen, unieke 'signature' ontwikkeld, die gelijk herkenbaar is.

Focus vanuit visioen

Nadat in 2019 haar hele leven op zijn kop kwam te staan, kwam Lily daarna in een herstelperiode terecht, waarin - naast herstel voor eigen gezondheid - ook een 'herstel' en vernieuwde focus zich van haar meester maakte, en dit ook terugkwam in haar werken. Er begon een andere wind te waaien, een hernieuwde focus. Dit maakte dat haar recente werk gebaseerd is op visioenen die Lily voornamelijk s'nachts doorkrijgt. Daarnaast heeft ze ook alle perfectie losgelaten en schildert ze nu vanuit hart en ziel. Je zou het ook wel wabi sabi (de kunst  van het imperfecte) kunnen noemen, in combinatie met haar visioenen en beelden. 

Deze nieuwe manier van werken, waarbij Lily zich laat leiden door haar kwasten en materialen, geeft haar veel meer vrijheid, en nieuwe intuïtieve inzichten.

Hoe mooi kan imperfectie zijn!

Meer weten over de werkzaamheden van Lily? 

Ga dan naar www.lily-art.com of bezoek haar nieuwe expositie bij CaroArtGallery!

20210426_140314_edited.jpg

Lily Ruizendaal

Visionair Kunstenaar

bottom of page