top of page
trudy10.jpg
trudyfoto.jpg
Trudy Dales

Trudy (1952) werkt sinds 2012 met Epoxy en maakt daar bijzondere figuren van, die allen een unieke dynamiek hebben. Deze figuren hebben een basis van metaaldraad en zijn opgebouwd met Epoxy. Het werden figuren, realistisch maar met, in verhouding, lange armen en benen. De kale hoofdjes die elk van deze figuren hebben, is een ode aan haar overleden vriendin. Zij liet Trudy al haar materialen na, zodat Trudy zich hiermee verder kon ontwikkelen en experimenteren. 

Het duurde even voordat Trudy de materialen kon bekijken en zich ging afvragen wat ze er mee zou gaan doen. Dat had weinig tot geen reactie. Totdat ze een aantal cursussen ging volgen. Het was verrassend leuk! Maar dat gaf ook nog geen richting aan mijn eigen creatieve ideeën, die had ze namelijk nog niet zo. Pas toen ze een programma op tv zag waar paaldanseressen op traden werd haar duidelijk wat ze met de diverse materialen wilde gaan doen.              

 

​Haar figuren gaan allemaal een geheel eigen dialoog aan met het silhouet van de mens. Zij komen voort uit de essentie van de mens in zijn vormentaal, zoals een dansend, klimmend, springend of rustend figuur. 

 

Op het moment werkt Trudy aan diverse objecten en is ze aan het stoeien en combineren met verschillende materialen en technieken. Hierdoor ontstaan verassende ontwerpen zoals o.a. geveltoeristen, paaldanseressen ,bolvogels enz. Deze zijn gemaakt van een combinatie van Kneed- Epoxy, Polyvinyl acryl, Acrylic- one, beton.

Ieder item is uniek, er wordt geen mal gebruikt.

Nieuwsgierig naar nog meer werk van Trudy? ga dan voor informatie naar www.mooikunstig.nl

trudy1.jpg
bottom of page