top of page
Transformation: People in Motion
trudieN01.jpg

Trudie Noordermeer

Trudie Noordermeer is al vele jaren als kunstenaar actief, eerst vooral als kunstschilder, later ook met mixed media en gedroogde materialen uit de natuur. Zij heeft een opleiding gevolgd aan de Nieuwe Academie in Utrecht en is in 2014 afgestudeerd bij MK24 te Amsterdam. Sinds 2020 heeft zij haar atelier in Vaassen. Haar inspiratiebronnen zijn natuur en architectuur en hun interactie met elkaar.

Klimaatverandering: Moving Earth

De mondiale hedendaagse klimaatveranderingen hebben een sterke invloed op haar werken, en zijn inmiddels een leidraad geworden, en vaak terug te vinden in recent werk.

 

In navolging van haar serie 'Moving Earh' (waarbij een deelwerk genaamd 'Gletsjer' tot 4 december onderdeel heeft uitgemaakt van de klimaatexpositie in kasteel Nijenhuis/De Fundatie) heeft zij nu voor de kunstexpositie bij CaroArtGallery een serie 'People in Motion' vervaardigd; een serie sculpturen in klei (gemengde techniek), waarbij de menselijke vorm en hun last in relatie tot het klimaatthema herkenbaar en sterk voelbaar is. Het zijn stille getuigen van wat er op dit moment in de wereld gaande is: op de vlucht voor ellende, tevens op weg naar een betere toekomst.

'Aan de meeste werken begin ik vaak zonder schets vooraf. Wel ben ik vol inspiratie door de beelden en berichten die mij de afgelopen tijd hebben getroffen. Op een gegeven moment ontwikkelt het werk zich in een bepaalde richting'.

Wilt u kennis maken met Trudie Noordermeer en haar sculpturen dan bent u van harte welkom bij de kunstexpositie bij CaroArtGallery, die te bezichtigen is van 3 december t/m 14 januari 2023.

Voor een inkijk in haar oeuvre, zie haar website:

www.trudienoordermeer.exto.nl of

www.trudienoordermeer.exto.org

bottom of page