top of page
TanjaT-2023-zevensprong1-300.jpg

Tanja T.
Glaskunstenaar

Als glaskunstenaar gebruik ik kleur als een manier om menselijke gevoelens en emoties uit te drukken. Glas heeft de unieke eigenschap om licht door te laten en te weerkaatsen. Hierdoor ontstaat een dynamisch kleurenspel dat een scala aan emoties bij de kijker kan oproepen.

 

Ik onderzoek het samenspel tussen transparantie en gelaagdheid, waarbij ik kleuren in lagen aanbreng om diepte en beweging in mijn werk te creëren. Met mijn kunst probeer ik een emotionele reactie bij de kijker op te roepen.

 

Een aantal jaren geleden bezocht ik een tentoonstelling over graals. En ik was verkocht. De transparantie en gelaagdheid in het glas prikkelde mij. Oorspronkelijk wordt bij de graal techniek het ontwerp gegraveerd in gekleurd glas. Maar het spannende is om er iets eigens van te maken. Een andere draai te geven aan de lange graveer traditie. Op zoek te gaan naar andere mogelijkheden en toepassingen. Glas is een eigenzinnig materiaal. Het materiaal daagt mij constant uit en hoewel het soms ontzettend frustrerend is, hou ik van die uitdaging.

Ik hoop dat mijn werk een gevoel van verwondering en contemplatie te weeg brengt, en dat het een waardering voor de schoonheid en kracht van glas zal bevorderen.

Meer weten over glas objecten? ga dan naar www.tanjat.nl

bottom of page