top of page
Petra de Jong sculptuur18.jpeg
'haar sculpturen zijn meer dan objecten, het is een uitnodiging om deel te nemen aan een gesprek dat verder gaat dan woorden'

Petra de Jong

Petra de Jong is een kunstenaar die niet alleen bekend staat om haar vaardigheden in keramiek, maar ook om haar vermogen om een diepe connectie met haar publiek te maken door middel van haar werk. Haar sculpturen zijn meer dan alleen objecten; het zijn werken waarin ze haar diepste emoties en gedachten kan uitdrukken ; ze zijn een uitnodiging om deel te nemen aan een gesprek dat verder gaat dan woorden.

Petra’s artistieke reis is er een van constante zelfontdekking en expressie. Ze heeft een unieke benadering van klei, waarbij ze het materiaal gebruikt om haar eigen ervaringen en de complexiteit van menselijke emoties te verkennen. Op zeer jonge leeftijd begonnen met het maken van mensfiguren en gezichten zijn haar werken nu vaak geïnspireerd door de natuurlijke wereld, met texturen en vormen die doen denken aan landschappen, waterstromen en organische structuren.

In haar atelier, een plaats van rust, inspiratie en magie, creëert Petra een omgeving waarin de grenzen tussen kunst en ambacht vervagen. Hier moedigt ze haar studenten aan om hun eigen creatieve stem te vinden en ze ondersteunt hen in het ontwikkelen van hun technische vaardigheden en artistieke visie. Petra’s filosofie is dat iedereen het potentieel heeft om te creëren, en ze werkt hard om ruimte te bieden aan cursisten van alle niveaus te kunnen groeien en hun eigen creatieve stem te kunnen vinden.

'Elk stuk klei is een nieuw avontuur, een kans om iets te creëren dat zowel persoonlijk als universeel resoneert'

Petra’s recente tentoonstellingen hebben haar de kans gegeven om haar werk te delen met een breder publiek en hebben haar erkenning gebracht als een kunstenaar die bereid is risico’s te nemen en nieuwe wegen te verkennen. Haar klein-formaat werken (2D) bij kunstgalerie CaroArtGallery in Deventer in 2023 waren een vertrek van haar gebruikelijke stijl, maar ze werden met veel lof ontvangen en toonden haar veelzijdigheid en innovatieve geest.

Voor Petra is elk stuk klei een nieuw avontuur, een kans om iets te creëren dat zowel persoonlijk als universeel resoneert. Haar werk is een uitnodiging om de wereld te zien door haar ogen, en misschien zelfs om de wereld een beetje anders te zien als gevolg daarvan.

In haar nieuwste ontwikkeling gaat Petra nog dichter naar de natuur. Samen met Esther Van Tienhoven maakt ze een combinatie van keramiek en stoffen mossen tot een natuurobject een uniek project in de keramiekwereld. Haar toewijding aan haar vak en haar vermogen om anderen te inspireren, maken haar een waardevolle bijdrage aan de kunstgemeenschap.

Voor meer informatie over Petra de jong en haar werk of om contact met haar op te nemen kun je haar website bezoeken www.kleigoedkeramiek.nl.

Petra boommetvilt.jpg
bottom of page