top of page
Encaustic Ruisend Riet 4.01 160x70 Nicole van Oss.jpg
Encaustic Ruisend Riet 2.04   20x20 Nicole van Oss.jpg

Nicole van Oss

Nicole van Oss (1964) is al op jonge leeftijd bezig met schilderen. Met een opa als schilder en de winkel van haar ouders waarin o.a. verf en behang werd verkocht, is zij opgegroeid tussen de verfpotten.

 

Nicole werkte aanvankelijk met acrylverf of mixed media op doek of paneel en maakte vooral gebruik van paletmessen. Hiermee kon zij eindeloos vormen.

 

De afgelopen jaren heeft 'encaustic art' - schilderen met bijenwas - haar helemaal gegrepen. De natuur is daarbij haar grote inspiratiebron, waarbij vooral het riet in al haar facetten een grote aantrekkingskracht heeft. Het lijnenspel hierin zie je terug in al haar werken. Bij encaustic art werkt Nicole van 'warm' naar 'koud' dat wil zeggen dat ze bijenwas in allerlei kleuren verwarmt en aanbrengt op de ondergrond en dit vervolgens laat afkoelen. Tijdens het schilderen maakt Nicole naast deze bijenwas ook gebruik van pastel, oliewax, inkt en shellac.

Encaustic Art is een bijzondere techniek waarmee de mooiste creaties kunnen worden gemaakt. Er onstaan bijzondere gelaagde structuren en texturen en het resultaat is altijd verrassend en bijzonder.

Meer werk van Nicole van Oss ontdekken? Kijk dan op haar website www.nossart.nl

'als perfectionist hou ik van imperfectie, daarmee is het voor mij 'just perfect'

bottom of page