top of page

Natuurstructuur
Edwin Smet

Edwin Smet maakte en maakt talrijke bossen. Gelaagd samengestelde en naar de natuur getekende, maar ook schematische boomgroepen, met daarin vaak een ven: een autonome, op zichzelf betrokken wereld, een plek van stille concentratie in deze precaire, onrustige wereld. Variaties op de werkelijkheid zijn het, met behulp van massageproduceerde, van houtpulp en kleefstof gemaakte schilderstape ­— een wegwerpproduct.

Meer weten over de kunstenaar? Klik dan voor meer info.

Natuurstructuur
Solo expositie
Edwin Smet

De rijkgeschakeerde natuur die wij bevolken ontwikkelde zich op haar gemakje — toen de mens zich ermee ging bemoeien veranderde het beeld van

het landschap snel. Edwin Smet houdt zich al geruime tijd bezig met de vraag: wat kan de mens tegenover de traag geëvolueerde rijkdom van de natuurlijke omgeving stellen? Hebben wij enige kans, in de beperkte tijd dat wij hier rondlopen, op het vormen van een eigen landschap? Zijn antwoord is: ja.

Smet maakte en maakt talrijke bossen. Gelaagd samengestelde en naar de natuur getekende, maar ook schematische boomgroepen, met daarin vaak

een ven: een autonome, op zichzelf betrokken wereld, een plek van stille concentratie in deze precaire, onrustige wereld. Variaties op de werkelijkheid zijn het, met behulp van massageproduceerde, van houtpulp en kleefstof gemaakte schilderstape ­— een wegwerpproduct.

Met tape, acryl, inkt en houtskool werkt Edwin Smet nu ruim vijftien jaar aan een unieke reeks landschappen, waarvan bij CaroArtGallery tijdens deze grandioze solo expositie een ruime selectie van zijn werken te zien zal zijn. Naar aanleiding van deze expositie zal ook een nieuwe publicatie van zijn hand 'Precariteit/Solidariteit' verschijnen.

Meer informatie over deze expositie:

Deze kunstexpositie is te bezichtigen vanaf 16 februari- 28 maart 2024 bij CaroArtGallery.

Voor deze kunstexpositie is een openingsvernissage gepland op zaterdag 17 februari van 13.00 - 16.00 uur. 

U bent van harte welkom.

Openingstijden galerie: wo, do, vrij: 10.00 - 16.00 uur

Zaterdagen: 11.00 - 16.00 uur.

Zon- en feestdagen gesloten

 

Wij verwelkomen u graag.

CaroArtGallery

Caroline Geerling

bottom of page