Screenshot_20210115-153300_LinkedIn.jpg

Antje Drost

Impressionistische landschapsschilder

Rotterdamse invloed

Opgeleid is Antje door - inmiddels goede vriendin - l'Atlier du Jardin (Ann van der Meer) in Rotterdam. Het landschap in al zijn facetten intrigeerde Antje al heel lang, en deze fascinatie heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot het schilderen van landschappen, portretten en stillevens op impressionistische wijze. Heel soms wijkt Antje af van haar pad en zet zij zich tot het schilderen van dieren (voornamelijk katten).

Vrijheid van de zee

In het bijzonder geeft het schilderen van deze impressionistische landschappen en stillevens Antje een gevoel van vrijheid en ruimte, waarbij dat specifiek geldt als zij zich zet tot het schilderen van strand- en zeegezichten. Bij dit proces spelen de wolkenluchten en de diverse verschillende weersomstandigheden en seizoenen een grote rol.

Wabi Sabi - de kunst van imperfectie

Niets is voor eeuwig, niets is af. Zo zou je de kern van het Japanse begrip 'Wabi Sabi het best kunnen omschrijven. In zijn puurste vorm leert het je iets over de schoonheid van imperfectie, de kunst van het niet-af zijn. Ook Elianne werkt met dit gedachtegoed, en omarmt deze Japanse filosofie. Naast haar werk als  ennagram-coach, gebruikt zij deze manier van benaderen ook in haar schilderijen. Van adembenemende elementen tot minimalistisch denken. Ze weet deze natuurlijke elegantie vast te leggen door haar foto's of beelden uit de natuur of architectuur om te zetten in abstracte motieven die de vergankelijkheid en authenticiteit goed weergeven. 

Meer weten? ga dan naar www.eliannegroenhart.nl