top of page
Jose expo.jpg
José Leenders-Smits

Ieder kunstwerk, iedere kunstenaar vertelt een verhaal..
 

Het kijken naar kunst kan zoveel brengen; het kan je raken, in beweging zetten, nieuwsgierig maken, troosten of verrassen. Maar er is meer dan alleen kijken naar kunst, er is ook een verhaal, mijn verhaal in mijn
eigen kunstzinnige werk.

 

Afgelopen zomer, tijdens onze vakantie aan zee, waar ik graag verblijf, ben ik me opnieuw bewust geworden van al het moois wat de natuur ons geeft, in dit geval strand, zee, zon, maan, duinen. We krijgen het allemaal cadeau, maar je moet het kunnen/willen zien en voelen. Tijdens één van onze avond strandwandelingen, zag ik de zon in de zee zakken, ik werd er
door geraakt, een gevoel van dankbaarheid. Er kwam nog meer bij, de zonsopkomst, de maan, de sterren. Alsof er aan touwtjes getrokken werd om dit alles te laten gebeuren.

 

Het waarnemen van organische lijnen. Op het strand de prachtige patronen in het zand, schittering van de zon op het water, de schelpen, stenen, de kleuren van de lucht; geel, oranje, paars. De woeste wolken of de strak blauwe lucht en alles in zijn eigen eenvoud en eigen schoonheid.
Dit alles, deze bewustwording, heeft mijn werken voor deze expositie gecomponeerd.

 

Ik voelde mij één met mijn werken, verbonden.
 

Verwonderd zie ik dat er werken ontstaan met een nieuw zicht op composities. Stukken leeg doek, de kunst van het weglaten, maar toch verbonden zijn. Een spel van toevoegen, weglaten, keuzes maken en laten ontstaan.
Werken met gelaagdheid, licht en diepte in verschillende kleuren, structuren en materialen.

Meer informatie over José Leenders Smits en haar werken? Ga dan naar www.smitscreaart.exto.nl

joseexpo.jpg
bottom of page