top of page
Ina9.jpg
Ina 2.jpg

Ina Marcus

 

BEELDEND KUNSTENARES INA MARCUS

 

 

Unieke beelden.

Beeldend kunstenares Ina Marcus is autodidact kunstenaar en mede daardoor heeft ze haar eigen stijl kunnen ontwikkelen. Ik wil haar wel 'gevoelskunstenaar' noemen; bij Ina 'ontstaat' er iets vanuit haar intuïtie, vervolgens gaat ze op zoek naar bijpassend materiaal, zoals een bijpassende steen voor sokkel, en als laatste 'vormt' zij haar sculpturen naar de vorm van de sokkel/steen, zodat deze uiteindelijk één geheel vormen met elkaar. Door dit proces van maken staat Ina eigenlijk constant in verbinding met datgene wat ontstaat, waardoor de beelden een bijzonder warme uitstraling krijgen.

 

Ze neemt tevens individuele opdrachten aan waardoor een beeld extra persoonlijk kan worden.

 

Ze boetseert haar beelden in was waarna ze in brons worden gegoten , volgens de “verloren wasmethode“. Alle beelden zijn piece unique en  tot slot worden de beelden gepatineerd waardoor de beelden een bronzen kleur krijgen. Ook gebruikt Ina regelmatig de kleuren rood , blauw , wit voor haar beelden.

Ina exposeert regelmatig in binnen- en buitenland. Ook zijn de sculpturen van Ina veelvuldig te bezichtigen op de Second Home Beurzen in Nederland als ook in België. 

Meer informatie

Meer informatie over deze kunstenaar kun je vinden op www.inamarcus.com

bottom of page