top of page

EVEN VOORSTELLEN: THE MAKING OF.....

Erna Klaassen: creatieve brein achter deze unieke poppenfamilie

Erna Klaassen(1959) is de kunstenaar en creatieve brein achter deze deze unieke en superleuke handpoppen familie Fijn van
Draadt.

 

Op een dag in het voorjaar van 2023 kwam Erna in aanraking met een simpele rondbreinaald. Met verschillende kleuren restjes katoengaren en/of wol ging ze op ontdekking. Intuïtief ontstond uit
haar creatieve geest een gebreid of deels gehaakt kledingstuk. Daarmee ging ze aan de slag. De hoofdjes bij deze poppen zijn allemaal geboetseerd met powertex en daarna ieder afzonderlijk beschilderd met de hand. Hierdoor ontstaan steeds afzonderlijke unieke karakters bij elke pop.

 

Om de poppen verder tot leven te brengen hadden ze natuurlijk namen nodig. Als vanzelf kwamen deze namen tevoorschijn en heeft Erna elke naam verbonden aan een pop die zij het beste vond passen. en zodoende ontstond de gehele familie Fijn van Draadt,  die uiteindelijk uit 7 verschillende personen bestaat. Ieder met een eigen karakter, en met een eigen verhaal.  

Eenmaal enthousiast door deze familie is Erna verder gaan breien en zodoende ontstond daarnaast nog een 'special edition': het Dickens Zangkoor. Ook dit zangkoor heeft zo zijn eigen verhaal en personages. Allemaal authentiek en heel bijzonder.

Uiteindelijk gaat de familie Fijn van Draadt veel avonturen beleven! 

Erna the making of.jpg
bottom of page