top of page
Hanneke 10.jpg

Hanneke Muys Hoksbergen

 Het wonen van tientallen jaren in voornamelijk Oosterse landen (Gabon, Oman), hebben veel invloed gehad op .de werken van Hanneke.  Haar kunstwerken zijn daarom grotendeels  geïnspireerd op de rijke culturen uit die landen, waarbij de essentie betrekking heeft op sociale en maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast reflecteert zij met haar werk ook op persoonlijke kwesties. Haar werken moedigen aan om als toeschouwer jezelf te openen tot je eigen innerlijke wereld, waarbij de relatie met anderen centraal word gezet en intens voelbaar wordt. 
 

Haar thema’s laten een weerspiegeling zien van haar visie op “het menszijn” en de essentie van vrouwelijkheid; voortkomend uit haar levenslessen als vrouw, echtgenote, moeder en dochter. 
 

Hanneke maakt sterk dynamisch-abstracte werken. Herkenbaar in haar werk is het spel met restruimtes; de zwierige lijnen en reliëf gecreëerd door het gebruik van allerlei verschillende attributen die fungeren als kwast.  Voor haar kunstwerken gebruikt zij voornamelijk acrylverf en een scala aan inktsoorten met gebruik van Sumi-e zwarte inkt technieken met daarbij een variatie aan mixed media. In haar series is tevens een evolutie te zien van de focus van haar thema’s. In haar eerdere werken “De Wave” verbeeld zij transformatie van energie - een golf van verandering, een voor velen herkenbare situatie in talloze opzichten in de wereld om ons heen.


Uit deze werken is de kleine serie “powervrouwen” voortgekomen. Deze werken staan voor de kracht van de vrouw en het persoonlijk leiderschap van de vrouwen, waarbij de schoonheid zit in het omarmen van imperfectie en oneffenheden. Vrouwfiguren tussen gelaagdheid, oneffenheden en in een spel met transparantie
maken de werken dynamisch en indrukwekkend. Transparantie verbeeld kwetsbaarheid, gelaagdheid vormt kracht. D
e werken moedigen aan jezelf te zijn. Je hoeft niets te veranderen. Omarm je vrouw-zijn en wees trots en sterk.  Geef ruimte aan al je eigenaardigheden. Durf uniek te zijn zoals je bent.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze kunstenaar en haar werken verwijs ik je naar de website www.hannekehoksbergen.nl 

Deelname Little Art 2023

Deze kunstenaar heeft ook deelgenomen aan de unieke kunstexpositie Little Art 2023 wat afgelopen zomer heeft plaatsgevonden bij CaroArtGallery. Een verwijzing naar haar deelname alsmede haar serie  van 4 werken vind je hier

bottom of page