top of page
Coby4.jpg

Coby den Ouden

Mijn werk balanceert tussen figuratief en abstract. Welke kant gaat dit op, soms blijft het in het ongewisse. Soms heeft het een tegendraads, ruw kantje en een onverwachte wending, dat gebeurt tijdens het schilderproces en bedenk ik niet van  voren. Ik vind zowel een stedelijke omgeving als de natuur inspirerend.

 

Een goede uitdrukkingsmogelijkheid is voor mij olieverf op linnen, soms met een ruwe ondergrond. Het schilderproces is voor mij een creatieve manier om te communiceren met zowel het innerlijke als met de buitenwereld. Dit is een interessant gegeven: 

Hoe reageert de toeschouwer op mijn innerlijk proces? 

Begrijpen wij elkaar, voelt men aan waar ik mee bezig ben geweest? Vindt men het schilderij mooi en waarom?

 

In het werk wat u hier ziet werd ik geïnspireerd door de natuur, in de natuur ontstaat rust en  ruimte in je hoofd en ontdoe je je van onnodige ballast. Met deze schilderijen heb ik de verbinding gezocht met de stilte en eenvoud die ik ervaar in de natuur, waar alles in balans is. Vlakken, lijnen, structuren, kleuren.

 

De drieluiken

De kleine schilderijen verwijzen naar het grotere doek, maar zijn geen uitvergrote kopie, ze staan op zichzelf en er zitten verwijzingen in naar het andere schilderij. Ieder op zich uniek maar toch een geheel.

Meer werk van Coby zien? dat kan op www.coart.exto.nl

"

bottom of page