Antjelittleart5.jpg
antje.jpg

Antje Drost

Impressionistisch landschapskunstenaar

Rotterdamse vrijheid

Antje is als Rotterdamse opgeleid door - inmiddels vriendin - Ann van der Meer (l'atelier du jardin) en heeft zich de afgelopen jaren steeds meer toegelegd in het schilderen van landschappen op een impressionistische wijze. Ook portretten en stillevens zijn onderdeel van haar manier van werken. Af en toe maakt ze een uitstapje naar het schilderen van dieren (in het bijzonder katten). Ook deze kan ze treffend neerzetten.

Opmerkelijk is ook haar vrije en ruimtelijke manier van werken. Dat uit zich vooral bij het zien van de strand- en zeegezichten, waarbij de verschillende seizoenen, de daarbij behorende weersomstandigheden en de door haar geschilderde wolkenluchten in die stijl zo goed zichtbaar zijn. Haar doeken 'ademen' en geven een gevoel van beweging. Deze elementen spelen ook een grote rol in haar manier van werken.

Vertellend met de kwast

Antje is in haar schilderproces vooral aan het vertellen. Daarmee probeert ze dichtbij het verhaal van landschap, portret of dier te komen. In het schilderproces is het niet alleen haar streven om de gelijkenis of herinnering vast te leggen, maar vooral ook de sfeer of karakter van het landschap vast te leggen. Bij het werken in opdracht geldt dit in het bijzonder. Daarbij probeert ze ook de levensomstandigheden en persoonlijke herinneringen vast te leggen op het doek, waarbij het voor de opdrachtgever een persoonlijke en speciale betekenis krijgt.

Bestemming onbekend

Inspiratie voor haar werken heeft Antje altijd voorhanden, want tijdens het opzetten van nieuw werk, verandert ze soms spontaan van richting, en past haar compositie en kleuren aan, waarbij het verhaal dan naar de voorgrond treedt. Dat maakt dat elke werk afzonderlijk weer een reis is binnen het schilderproces. waarbij de eindbestemming altijd een verrassing blijft, en daarom is het maken van Kunst voor Antje echt een grote passie.

Meer weten over deze kunstenaar? kijk dan ook op www.kunstinzicht.nl/portfolio/werk/antje-drost/index.html

Antje02.jpg