top of page
Screenshot_20210916-133402_Google_edited.jpg
ans foto .jpg

Ans Spoelder

Het roer om

Ans Spoelder (1946) heeft in haar leven al diverse malen het roer omgegooid. Waar ze ooit begon als kleding collectie maakster bij diverse modehuizen, werkte ze na de geboorte van haar kinderen bij de KLM als medewerker douane zaken (expert op het gebied van douane wetgeving, met als nevenfunctie vertrouwenspersoon

Opnieuw geïnspireerd

Vanaf 1991 is Ans (destijds onder de naam Ans Rotteveel) opnieuw geïnspireerd geraakt door diverse kunstdocenten van betekenis, wat onder meer geresulteerd heeft in het maken van grote werken (denk aan 1.60 x 1.60 cm) voor het Bedrijfsleven. Werken van haar zijn opgenomen in o.a. de collecties van Ministerie van Justitie, Europol, ABN-AMRO, etc. Daarnaast zijn haar werken vele jaren gepresenteerd in binnen- en buitenland en op de vele internationale kunstbeurzen. 

Nieuwe wending

Na een ongeval waarbij zij haar voet heeft verbrijzeld, was het voor haar niet meer mogelijk zich met schilderen bezig te houden, omdat ze gewoon niet lang meer kon staan. In deze periode van meer dan 10 jaar, waarin zij niet naar buiten optrad, is Ans zich gaan bekwamen in het maken van keramiek sculpturen, en heeft zich hierin verder ontwikkeld. Hieruit zijn sinds 2015 de mooiste beelden uit ontstaan. Inmiddels is Ans ook weer gaan schilderen, en zijn haar doeken nog steeds groots en kleurrijk. 

Nieuwe Collectie keramiek sculpturen

En nu dan bij CaroArtGallery in 2021 een geheel nieuwe serie keramiek sculpturen ontwikkeld, speciaal geboetseerd met als thema Ín-gewikkeld'; een prachtige kleine collectie mens personen met persoonlijke titel, waarbij ze een bijzonder visitekaartje afgeeft. 

Haar sculpturen geven een realistisch beeld, waarbij haar werk doorgaat, daar waar de waarheid stopt. Voor Ans is er geen mooier alibi dan kunst, geen betere methode om een werk een dimensie te geven. Diepte en eenvoud, sereen en gevoelig. 

De sculpuren van Ans Spoelder zijn in nieuwe expositie te zien bij CaroArtGallery van 27 september tot 5 november 2021.

Meer weten over Ans Spoelder? check dan haar website www.ansspoelder.nl

20210929_121732.jpg
bottom of page