top of page
IMG-20200721-WA0014.jpg

Annet Perdijk

Autodidacte reiziger

De eerste keuze

Annet is een '62-er, in Zwijndrecht geboren, en opgegroeid op de Veluwe. In haar prille kindertijd werd alles al snel duidelijk. Alles wat ze wilde was creatief bezig zijn!. Haar keuze voor de opleiding kleuterleidster in Zwolle was dan ook snel gemaakt. Na een verhuizing van het Oosten van het land naar het Westen was ze meer dan 22 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Maar ook aan het volgen van 'creatieve' opleidingen en workshops geen gebrek. Ze ging er in volle vaart voor. De avondstudie Beeldende Vorming aan de Hogeschool Gouda en ook de Volksuniversiteit werd met haar bezoek verblijdt. Uiteindelijk resulteerde dat allemaal in haar huidige baan, coördinator van Stichting Present in Gouda. Bij deze werkzaamheden is het belangrijk om met je hart bezig te zijn, en je creatieve talenten te laten stromen.  

Creativity

Inventing, experimenting

growing, taking risks,  breaking ruls

Intuitieve Drive

making mistakes

and HAVING FUN!

Na een relatief stille periode, waarin haar creatieve brein weinig om handen had, werd ze toch onrustig en groeide de behoefte om creatief 'op reis' te gaan. Het bloed kruipt tenslotte waar het niet gaan kan toch? In haar eigen proces, en vooral als autodidact, wilde ze graag haar eigen stijl, haar unieke signature ontdekken. Voornamelijk in beginsel vanuit figuratief werk, en herkenbaarheid ontstond de wens om meer vanuit het niets met een werk te beginnen, en maar kijken waar het schip strand. Op deze manier kan ze vanuit haar intuitie en onderbuik gevoel werken, en zo de kleuren, vorm en stemming van het moment het werk laten bepalen. Daarbij beschouwt ze het zoeken naar harmonie en het ontstaan steeds als een belevenis. Werken vanuit enthousiasme, een gevoel van vrijheid en fantasie, zonder vooropgezet plan, dat werkt het beste. Impulsief, haar ideeen volgend in voortdurende beweging die resulteert in iets wat haar opeens raakt en waarvan ze voelt: dit is wat het is! Ontstaan vanuit een verhaal, een gedachte of zomaar een gevoel als bevrijding op doek. 

Verfhuid en compositie

Bij haar schilderijen bouwt Annet de verfhuid van acrylverf laag over laag, direct op het doek. Zo ontstaan diverse gevarieerde effecten in gelaagdheid en doorwerkte composities. Ze komen tot stand door emoties in kleur en verf te combineren en te laten stromen. Spel, kleur, vorm, structuur, als in een spel, met een verrassend eindresultaat. Haar werken zijn meestal groot en robuust van formaat, die vooral kracht en stoerheid uitstralen.

Meer weten over deze kunstenaar? Ga dan naar www.annetperdijk.nl

bottom of page