top of page
Screenshot_20200521-173133_Facebook.jpg

Annemieke Keijzer

Fotografisch Kunstenaar

Over de Kunstenaar - van passie naar abstract

Fotografie is al meer dan 20 jaar een passie van Annemieke. Een zeer gedreven kunstenaar. Met een lange imposante ontwikkeling achter zich. En zelfs tot 2019 met een fulltime baan ernaast. In al deze jaren heeft Annemieke zich verder gespecialiseerd door het volgen van een fotografie opleiding, workshops en zelfs een individueel coachingstraject, waarbij zij zich verder richtte op het ontwikkelen van een eigen unieke fotografische stijl. En daar is zij stevig in geslaagd!

Naast haar fotografie neemt ze ook deel aan een FotoAtelier, waar maandelijks fotografische inbreng onder leiding van een docent wordt besproken. Inhoud is belangrijk en leidend voor Annemieke. Het is een belangrijke basiswaarde voor haar eigen ontwikkeling als kunstenaar, evenals het kritisch bevraagd worden. Verder schuwt zij het experiment niet, en wijkt ze graag af van de 'gebaande paden'.

Over Fotografie - licht - lijnen - materie

Inspiratie voor haar fotografie vindt Annemieke vooral in landschappen en de natuur. Het vastleggen van het beeld wat zij voor ogen heeft vindt ze een fascinerende uitdaging. Dat beeld ontwikkelt zich gaandeweg en kan meer of minder abstract zijn. Daarin zoekt ze vooral naar licht, lijnen en materie. Maar ook naar contrast, de verstilling, felle kleur of juist weer het ontbreken daarvan. 

Haar verbinding met de natuur is enorm. Het biedt haar 'natuurlijke' abstracten aan, waarin de dingen worden onthuld, of soms juist verborgen blijven. Het biedct daarom ruimte voor interpretatie en verbeelding. Zij maakt daarbij gebruik van abstraherende technieken, zoals het fotograferen met een bewuste beweging of een meervoudige belichting, maar ook een zeer specifieke compositie kan een uniek beeld opleveren. Annemieke houdt van monochroom: dit maakt haar beelden nog abstracter, waarbij de nadruk nog meer komt te liggen op vorm, structuur en sfeer.

Over de expositie - Natural Abstracts

Annemieke zet met deze fotografische expositie een prachtig stijlvol beeld neer van haar werken. Door in de compositie te spelen met de verschillende elementen zoals verstilling, lijnen en contrasten krijgt men een juist en helder beeld van haar professionaliteit. Bovenal werkt het inspirerend om haar werken in mijn galerie te zien de komende anderhalve maand. Deze zijn dan ook zeer de moeite waard om te bezoeken en te bezichtigen. Het schuurt, het biedt je vragen en heeft een geheel eigen stijl. In één woord fantastisch!

Voor meer informatie over deze kunstenaar ga dan naar www.lightstories.nl.

"the World of reality has its limits,
the World of 
IMAGINATION is 
boundless"

bottom of page