image0.jpeg
tempFileForShare_20211008-151357.jpg

Ann van der Meer

Krachtige oorsprong

Bij Ann ademt alles vanuit de natuur en emotie. En eigenlijk kun je zeggen dat alles in de natuur is begonnen, bij Atelier du Jardin (de naam zegt het al), letterlijk in de appelboomgaard! Ruim 20 jaar lang geeft Ann met veel plezier en passie schilder- en tekenlessen aan volwassenen en kinderen. Deze formule, de zgn. 'open ateliers' waarbij cursisten van verschillende niveau's bij elkaar aan het werk zijn, bleek leerzaam en inspirerend. Dus werd een groot succes! Vanuit deze appelboomgaard - haar oorsprong - ontwikkelde Ann gaandeweg haar eigen krachtige grote werken, met een unieke eigen handtekening. 

In de jaren die volgden begon ze te experimenteren met het werken in diverse lagen in acryl en olieverf in combinatie met andere materialen zoals textiel, goudverf, en het gebruik van diverse structuren zoals koffie, curry, draad, etc. Door het mixen van deze materialen ontstond er een zeldzame combinatie van kleur, fantasie, beleving en verwondering op het doek. 

Langzaam maar zeker zette Ann haar eigen natuurlijke handtekening krachtig en in serene kleuren op het doek.

Travels - een  reis met  bestemming

Ann heeft veel van de inspiratie die ze opdeed tijdens haar verre reizen getransformeerd tot magische, bijna sprookjesachtige landschappen. Deze combinatie brengen haar werken tot leven en brengt de magie van deze werken op je over in een licht- en kleurenspel met diepte en verwondering. Mede door de driedimensionale sfeer en transparantie van kleuren laten ze je stil staan bij eigen beleving en brengen ze rust en ontroering. 

Nu te zien bij CaroArtGallery: geheel nieuwe, uitgebreide serie 'Travels'

Ook dit jaar komt Ann van der Meer- inmiddels behorend tot een vaste groep gastexposanten bij CaroArtGallery, weer exposeren, deze keer met een zeer uitgebreide, vernieuwde versie van haar reizen-serie 'Travels'. Dit keer zijn er de komende 6 weken 16 nieuwe werken van haar hand te bezichtigen.

Tevens de PRIMEUR: Ann zal deze keer met haar dochter Charlotte Jespers exposeren (zie verder ook bij 'Gastkunstenaars uitgelicht 2022/Charlotte Jespers}. Alhoewel ze ieder afzonderlijk een jaar lang bezig zijn geweest met het ontwikkelen van hun eigen werk, blijkt aan het eind zowel het thema als de inhoud van de werken wonderbaarlijk overeen te komen. 'Travels: step into the unkown'

Deze (beide) expositie(s) zijn te bezichtigen bij CaroArtGallery van 20 oktober t/m 2 december 2022.

Wil je meer van Ann's werk zien? Raadpleeg dan haar website www.atelierdujardin.nl; www.annvandermeer.nl of bij Kunstinzicht.