top of page
Anjastuurmanfoto1.jpg
The Mystery of Transformation
anjastuurmanfoto.jpg

Anja Stuurman

Al op jonge leeftijd heeft Anja (Den Haag, 1970) een bijzondere aantrekkingskracht met de zee en haar elementen. De beweging van de golfen, de luchten, en het altijd veranderende licht. Diezelfde weidsheid vond ze later o.a. terug in het open Groningse landschap, en tegenwoordig in het mooie Drentse land, waar ze haar plek heeft gevonden. Hier laat Anja zich inspireren door het landschap en de oude verhalen die daarin verankerd liggen. Vooral het oeroude, vezelige materiaal veen bracht haar op inspirerende nieuwe ideeën om te verwerken. Het werken met veen is als het ontrafelen van de tijd, waarmee ze tegelijkertijd haar eigen persoonlijke verhaal vertelt via deze serie werken.

 

The Mystery of Transformation is een vertelling over haar leven. Haar werken voor deze expositie dienen als een beginpunt. De start van een reis waarbij de bestemming nog niet duidelijk is, maar zich laagje voor laagje ontvouwt. 

Transparantie in fragiele lagen

"a wonderful style working with oils. ..very unique and soothing quality...a sense of calm and peace."

Het kenmerkende van het werk van Anja is de opbouw in transparante, soms fragiel dunne lagen, die subtiel iets van beweging en verdieping toevoegen, waarbij haar focus altijd ligt in de fijne details en uitwerking. Het is een intensief proces, waarbij reflecties van haar innerlijk leven, samen met emoties, sferen, herinneringen en ervaringen een eigen imaginair verhaal vormen, met een mystiek, surrealistisch of zelfs lyrische beeldvorming. Ze laten zich niet echt vangen in een specifieke stroming.

fotoanja.jpg

Dit jaar is een feestelijk jaar voor Anja want ze zit 30 jaar in het vak. Zij studeerde o.a. Mode vormgeving en volgde verschillende jaren Grafieken en Schilderen aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. Naast haar kunstenaarschap geeft ze ook workshops, cursussen en creatieve natuurcoaching.

Meer weten over Anja Stuurman? check dan www.anjastuurman.com

bottom of page