top of page
tempFileForShare_20210318-081324.jpg
20210122_162657.jpg

Andrea de Weerdt

Structuur inspirator

In de ban van de kwast

Vanaf het moment dat Andrea een potlood kon vasthouden, was ze verkocht. Als klein kind was ze al verknocht aan het tekenen en schilderen. Ook in haar verdere leven is ze eigenlijk altijd met kwast en doek in de weer. Ze heeft ooit wel eens een schilderles gevolgd, maar dat was nix voor de vrije geest van Andrea. Ze wil zelf ontdekken, materialen proberen, en technieken uitproberen. Je kunt haar dus ook wel een autodidacte kunstenaar noemen. Ze haalt haar kennis uit boeken, filmpjes en probeert meerdere stijlen tegelijk uit. 

Natuurlijke inspirator

Andrea laat zich voornamelijk inspireren door elementen uit de natuur. De vergankelijkheid van deze materialen - zoals boomschors, onderdelen van een oude deur, oude muren, kleuren van roest en oxidatie - spelen een belangrijke rol in de opbouw en structuur van haar werken. Vaak ligt er een verhaal verscholen achter deze materialen, waarmee ze een vertaling maakt naar haar werk. Door te werken met structuren en verschillende lagen, brengt ze verdieping aan, en ontstaat er spanning op het doek. 

Structuur & textuur

Andrea werkt vooral met structuur en lagen. Dit bereikt ze door veel te werken met powertex producten, maar ook wat haar zo voorhanden komt. Gewoon iets uit de bouwmarkt, een oud laken, een fruitnetje, een touwbolletje, tegellijm. Ze ziet overal mogelijkheden en hoe de toepassing in haar werk moet zijn. Ze legt zichzelf in het maakproces totaal geen beperkingen op. Het is wat het is. Geen vooropgezet plan. Haar handen weten heus al wel wat haar hoofd en hart haar willen zeggen. Ze leert nog elke dag, en dat is als een tweede natuur voor haar. 

Andrea vindt het ook een uitdaging om zelf haar structuurpasta's te maken, niet uit een kant-en-klare pot. Ze is 'selfmade' en ontwikkelt haar eigen materialen door gewoon te doen!, Veel uitproberen, kijken hoe je zelf mooie structuren kunt maken. Er is zoveel mogelijk, en ze gunt zichzelf vooral deze experimenten! Als je maar durft en gewoon gaat doen. Dan komt de rest vanzelf. Er gaat dan een wereld voor je open. 

Binnenkort start Andrea weer met workshops, waarbij je dus vooral veel zelf doet. Zelf ontdekken, en kijken wat de materialen voor jou betekenen. Dan ben je ook uniek in je eigen creatie!

Meer informatie over Andrea? ga dan naar:

www.facebook.com/andreadeweerdtmixedmediaschilderijen

www.facebook.com/mixedmediaschilderijen

Screenshot_20210318-081042_Messenger_edi
bottom of page